Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Започна градежът на църквата в с. Гара Бов


На 15.08.2023 г., на големия християнски празник Голяма Богородица, започна градежът на православната църква “Св. Троица” в с. Гара Бов.

Кръстокуполният храм ще бъде около 100 кв. м и ще е разположен между бреговете на р. Трескавец и на  р. Искър,  посрещайки всички жители и гости на селището. 

През 2018 г. 10 бовски рода и местното читалище засаждат чинари, осигурени от Горско стопанство гр. Своге, по брега на реките, с които граничи църковния имот.

Години наред се набират парични дарения за църквата от хора и фирми, а през 2022 г.  и 2023 г. в рамките на РОДОВЕ ДА СЕ СБЕРЕМ - ХРАМ ДА СЪГРАДИМ! се осъществяват дарителски инициативи с участието на многобройни любителски формации от страната и общината.

Ако и вие искате да станете дарител за бъдещия православен храм в с. Гара Бов - може да се отбието в местното читалище и там да впишете името си в ДАРИТЕЛСКАТА КНИГА или пък да преведете сума по сметката на  храм "Св. Троица", която може да видите в приложените файлове.

Повече актуална информация за градежа на храм "Св. Троица" може да намерите на този линк или да станете част от ХРАМ ДА СЪГРАДИМ В БОВ!