Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Фотографски конкурс "ПЪТЯТ КЪМ БЪДЕЩЕТО МИНАВА ПРЕЗ МИНАЛОТО"


През 2012 година Народно читалище „Светлина-1896”, Гара Бов организира поредното издание на ежегодния фотографски конкурс за любителски снимки на тема

„ПЪТЯТ КЪМ БЪДЕЩЕТО МИНАВА ПРЕЗ МИНАЛОТО”

Всеки участник има шанс да покаже таланта и творческите си умения без значение на каква възраст е, като предостави свои снимки за участие в конкурса Правила на конкурса:

1. Снимките трябва да са направени лично от участника във фотоконкурса

2. За участие ще се приемат снимки, свързани със село и Гара Бов в следните тематични направления:

І. Природни забележителности /природни обекти и картини, пейзажи, скали, водопади, пещери и т.н. природни образувания/, снимки на диви животни растения и др.

ІІ. Социално-икономически и исторически обекти /обекти със социално и икономическо значение за Бов в момента или миналото (заводи, цехове, обществени сгради, училища, кметства, читалища, гари и т.н.). Обекти с историческо значение (стари сгради, чешми, помпени станции и т.н.), както и събития и лица от историческа важност. /;

ІІІ. Културни и спортни събития /мероприятия, обекти и лица, свързани с културния и спортен живот в Бов/; ІV. Забавни /всякакви забавни фотографии свързани с Бов и Бовчани/; През 2012 година се обявява и една допълнителна тема: V. Новата екопътека между Гара Бов и село Бов /в това направление ще се приемат снимки направени в района на новоизграждащата се екопътека, а именно: стадиона на Гара Бов, коритото на река Бовска, водопада при село Бов, местността „Чичеро”, местността „Манастирището” (параклис „Св. Архангел Михаил”), взривните складове, поречието на река „Трескавец”/.

3. Снимките може да бъдат цветни или черно-бели, с размери не по-големи от 20х25 см. (за снимки подадени на хартиен носител);

4. Засилване на контраста и/или корекция на цветовете на снимките са допустими;

5. Допускат се широкоъгълни обективни фотографии, ръчно тониране, както и изрязване на части от снимките;

6. Снимките може да подавате на електронен или хартиен носител директно в сградата на читалище „Светлина-1896”, както и да изпращате на следните електронни адреси: svetlina.bov@abv.bg и/или meto_man@mail.bg, „за фотографски конкурс”.

7. Всички участници е необходимо да изпращат заедно със своите снимки за участие трите си имена и телефон за връзка. По желание можете да изпращате и кратки коментари касаещи представените от вас снимки (кога са направени, ваши впечатления, интересни коментари).

8. Срокът на провеждане на конкурса е от 15 февруари до 22 май 2012 г.

9. В конкурса можете да участвате с повече от една фотография.

Оценяване и награждаване:

Всяка една снимка приета за участие в конкурса се оценява поотделно. Оценката се извършва от комисия, на база следните критерии:

(1) Творчество – 30 %

(2) Фотографско качество – 30%

(3) Оригиналност – 40 %

За победителите във всяка от категориите са подсигурени награди. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени по телефона или чрез електронна поща.

Награждаването ще се състои на 1 юни 2012 г.  год. от 20.00 часа по време на концерт-спектакъл на откритата лятна сцена в поречието на Трескавец, Гара Бов. Имената на победителите ще бъдат публикувани в официалния интернет сайт на Бов – www.bov.bg, както и на информационното табло на читалището след 10 юни 2012г.

Поверителност на данните: Участниците приемат, че личните данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и в контекста на конкурса. Участниците разрешават правото на ползване на наградените фотографии от Читалището.