Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

10 ГОДИНИ ФОРМАЦИЯ „АРТ-М” В БОВ


Създадената през 2001 година школа по модерен балет към НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов отбеляза своя 10-годишен юбилей с празничен концерт-спектакъл на 11 март 2011 г. Сред повече от 300 зрители в големия читалищен салон бяха зам. кметът на община Своге – Калин Григоров, кметът на Гара Бов – Марио Вутов, общинските съветници – Юлиян Леков и Боян Боянов, Георги Петров – председател на Асоциация „Съвременни читалища”, Ирена Георгиева – РЕКИЦ, София област.

В рамките на час и половина, осемнайсетте танцьори представиха тринадесет авторски танца, а за да ги поздрави със своето участие на сцената се изяви и танцов състав „Нашенки”. По време на концерта бе излъчен и филмът, посветен на юбилейната годишнина, чрез който участниците във формация „Арт-М” се върнаха назад към своите първи участия, споделиха спомени и разказаха преживявания. За 10 години момичетата и момчетата успяха да пораснат, да се научат да танцуват, да станат колектив и да покорят пълния до краен предел салон с магията на изпълнението си. Публиката взриви салона с овации и бис. Свежестта на емоцията, която излъчваха танцьорите, зарази бовчани и гости с прекрасно настроение.

Концерт-спектакълът се осъществи с подкрепата на Христо Йовов, Людмила и Младен Петрови, Фризьорски салон „Мая Стил”, Александър Григоров, Мариела Петрова, много родители и приятели на формацията. Коментарите за концерта продължиха и след него. Хората дълго ще помнят и ще разказват за този спектакъл. А самите участници ще запазят прекрасен спомен за положените усилия и за удволетворяващите резултати.