Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Ден на европейските автори и насърчаване на четенето


 

На 25 март 20024 г. в пенсионерски клуб „Скала“, с. Гара Бов един ден съчета три повода.

Православният празник БЛАГОВЕЩЕНИЕ, Ден на европейските автори и насърчаване на четенето сред младото поколение,  представяне на сборника „Вълча сватба“ и среща-разговор с автора му Петър Вутов бяха причината за събирането на едно място любители на книгите, песните и четенето. 

Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, читалище „Светлина 1896“ и ръководството на местния пенсионерски клуб бяха организатори на събитието. Ученици от местното училище прочетоха един от най-атрактивните разкази „Арнаутина“. Людмила Петрова представи житейския и творчески път на Петър Вутов, който впоследствие представи всички свои разкази, включени в  книгата му „Вълча сватба“и изпълни няколко песни, акомпанирайки си на китара.

Вокално трио „Ручей“ към НЧ „Светлина 1896“ - Бов, с ръководител Виолета Драгиева изпя едни от най-хубавите си песни, а и индивидуалният изпълнител Славчо Петков поздрви с песен празнуващите именици.

Празничният повод споделиха читалищни деятели от с. Игнатица, творци-краеведи от различни населени места и няколко десетки присъстващи гости и жители на Бов.

В края на деня всички се разделиха с обещание за нови срещи в пенсионерския клуб на Бов с интересни личности и по празнични поводи, а българското хоро беше финал на финала на трите повода, събрани в деня на БЛАГОВЕЩЕНИЕ.