Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Пенсионерите в Бов - с нов клуб


На 1 март 2024 г. в с. Гара Бов бе открит нов клуб на пенсионера „Скала”. Той се помещава в приземния етаж на читалищната сграда, като основният ремонт и оборудването му  е финансирано изцяло от Община Своге.

Празничният ден започна с освещаване на помещението и водосвет за здраве, отслужен от протойерей Любомир Пешев, лентата бе  прерязана от Нина Копринджийска -  зам. кмет на Община Своге,  Марио Вутов - кмет на с. Гара Бов и Красимир Иванов – председател на пенсионерския клуб в Бов.

Въпреки просторните 100 кв. м., на новия  клуб, помещението се оказа тясно за да побере десетките жители и гости, дошли на откриването му.

Поздравления за новата придобивка бяха отправени от читалищния председател д-р инж. Методи Младенов,  Славчо Петков изпя няколко от най-хубавите си песни, специално за присъстващите, а Баба Марта /Татяна Стойчева/ закичи всички с мартеници.

За да споделят празника бяха дошли представители и на пенсионерските клубове от гр. Своге, гр. Ботевград, с. Зверино и гр. Мездра.

А накрая, за финал, на площада в Бов жители и гости  извиха кръшно българско хоро.