Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Румен Стоичков представи новите си книги в Бов


На 4 юли 2023 г. в библиотеката на Бов гостува Румен Стоичков - популярният водещ от близкото минало на НОЩЕН ХОРИЗОНТ по Българското национално радио.

Людмила Петрова, читалищен настоятел, представи авторът на новоиздадените книги „По билото на миналото“, „Полъх от дълбините“ и „Броеница от гласове“, и припомни, че за втори път той е в Бов.

В книгите си сладкодумният разказвач разкрива истинските истории на обикновените хора от обезлюдяващите селца, споделя интересни факти от местната топонимия, „докосва” читателя до местните нрави, обичаи, отколешни традиции...

Една от историите, които истински впечатли, присъстващите на срещата бе за интересния начин, по който жителите на малките селца от Ковачево и Лъки осигуряват средства  за църквата си „Св. Атанасий”. На храмовия празник на църквата отколешна традиция повелява всеки да донесе по нещо от вкъщи, което да се продаде на търг пред погледа на иконата на св. Атанасий. Чудната история може  да прочетете в приложените страници от книгата „Полъх от дълбините”

До сега Румен Стоичков  е издал 8 книги, като е включил и Бов в една от тях – „Сърце на длан”.

Румен Стоичков - е носител на годишната награда на СБЖ през 2007 г. в раздел „радиожурналистика” за репортерско разследване, печели Наградата на журито от Медийния фестивал в Албена през 2005 г., номинации в челната тройка и грамоти през 2016, 2017 и 2018 г. от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората” в категория „Радио”, „Пазител на традициите 2015” и др.

Ако  искате да имате някоя от книгите  с автограф може да  ги получите направо от автора като се свържете с него

www.facebook.com/profile.php?id=100083955040669

www.facebook.com/roumen.stoichkov