Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Празник на хляба в Бов


За първа година след пандемията в Бов, на 13.05.2023 г. бе отбелязан ПРАЗНИКЪТ НА ХЛЯБА. Той бе организиран от Община Своге.

На събитието присъстваха зам. кметът на Община Своге - Нина Копринджийска, кметът на селището Марио Вутов, гости и жители на Бов. Трапезата в центъра бе отрупана с погачи, дело на сръчните ръце на бовяни. Участваха 11 човека – жени и деца, чиито погачи бяха оценявани от жури. Водещ на събитието бе Цветослава Петкова.

Докато журито оценяваше хлябовете, хората бяха поздравени от изпълненията на певческа група за обработен фолклор „Бовска китка” с ръководител Костадинка Инкова и корепетитор Недко Недялков.

Най - добрата погача, според журито, беше на Бойка Иванова , която спечели първото място, на второ се класира Живко Борисов и на трето - Марияна Стоянова. На 20 май Бойка Иванова ще участва в ПРАЗНИКА НА ХЛЯБА в Своге и ще бъде претендент за голямата награда. Вижте повече от албума.