Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Еньовден в Бов


На площада в центъра на селото читалището събра малки и големи за празника Еньовден. Присъстващи и участници си взеха залък от Еньовската пита с мед, за да са здрави през годината.

Децата разказваха за избрана от тях билка, рисуваха по зададен модел - билка, сплитаха еньовски венчета. Публиката избра с аплодисменти най-добрия разказвач, най-интересната рисунка, най-красивия венец от билки. На участниците  бяха поднесени интересни награди.

Бившият кмет Григор Любенов и председателят на пенсионерския клуб в Бов - Красимир Иванов  разказаха подробно за лечебната сила на десетки билки, които бяха набрали същия ден, за да се спази традицията.

Изненада за хората в Бов бе посещението на 30 деца от летния лагер на Детски център „Имало едно време” гр. Нови Искър. Децата бяха изработили табло с различни билки, като няколко от тях запознаха присъстващите с ползата им.

         Празникът приключи със снимки на Еньовката пейка и Еньовската люлка.