Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Еньовден в Бов


На площада в центъра на селото читалището събра малки и големи за празника Еньовден. Присъстващи и участници си взеха залък от Еньовската пита с мед, за да са здрави през годината.

Децата разказваха за избрана от тях билка, рисуваха по зададен модел - билка, сплитаха еньовски венчета. Публиката избра с аплодисменти най-добрия разказвач, най-интересната рисунка, най-красивия венец от билки. На участниците  бяха поднесени интересни награди.

Бившият кмет Григор Любенов и председателят на пенсионерския клуб в Бов - Красимир Иванов  разказаха подробно за лечебната сила на десетки билки, които бяха набрали същия ден, за да се спази традицията.

Изненада за хората в Бов бе посещението на 30 деца от летния лагер на Детски център „Имало едно време” гр. Нови Искър. Децата бяха изработили табло с различни билки, като няколко от тях запознаха присъстващите с ползата им.

         Празникът приключи със снимки на Еньовката пейка и Еньовската люлка.