Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Фестивални участия на самодейците


На 30 април 2022 г. певческа група „Бовска китка” участва в Националния фолклорен фестивал „Сеславска пролет”, гр. София кв. Кремиковци. 

На 4-ти юни 2022 г., на лятната сцена в Гара Бов се състоя благотворителен концерт под надслов „Родове да се сберем – храм да съградим!” Певческа група „Бовска китка” се представи с няколко песни. 

Поредно участие на певците и певиците беше на Празниците на Искърското дефиле, на 13.06.2022 г. в кв. Кумарица, гр. Нови Искър. „Бовска китка” бе част от програмата, с която се представи свогенска община. 

На 5-ти май 2022 г. детския танцов състав „Бовяне” участва в първото издание на детския международен фестивал „Мездра май”, част от празниците на културата в Община Мездра. 

През месец юни малките танцьори зарадваха родители и гости на лятната сцена в Бов, на 4-ти юни и на церовска сцена, с участието си във фолклорния фестивал „Да съхраним българското”.