Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

На 3-ти март в Бов


На 3-ти март 2022 г. в 11.30 ч., за поредна година, на скалата срещу жп Гара Бов бе развян българският трибагреник, ушит от Роза Гекова. Вижте линк от събитието.

В 13.00 часа кметът на Гара Бов - Марио Вутов поздрави жителите и гостите на Бов и поднесе подаръци на участниците в инициативата „Българче на Бов, 2021”. Тази година те бяха петима – Майк, Виктор, Дарина, Амая и Иво. Призът БЪЛГАРЧЕ НА БОВ, 2021 получи Виктор Гоцов. Неговата специална награда бе паричен чек, връчен от кмета на селото.

Събитието откриха малките танцьори от състав „Бовяне” с ръководител Силвестър Христов.

Марио Вутов благодари на дарителите, които осигуриха подаръци за всяко дете, участвало в инициативата. Тази година дарители бяха Васил Анков – управител на РПК „Чавдар” Своге, Данаил Горанов - управител на фирма „Гигабайт” Своге, Росен Димитров, Бойко Борисов и Методи Младенов.

Официален гост на празника бе заместник кметът на Община Своге Илия Богданов. Той поднесе на българчетата на Бов малки купи с логото на Бов за спомен от събитието.

Председателят на читалищното настоятелство д-р инж. Методи Младенов, поздрави присъстващите и дари книги на участниците в инициативата.

 С рецитал, посветен на 3-ти март, ученици от училището с ръководител Петя Стоянова, поздравиха жителите и гостите на Бов. Програмата продължи с две индивидуални певчески изпълнения – на Славчо Петков и Божидар Павлов. Програмата завърши с поздрав от цялата певческа група „Бовска китка” с ръководител Костадинка Инкова.

Така в условията на пандемия, съобразно наложените мерки,  Бов отпразнува 144 години от Освобождението на България от турско робство.

Повече за събитието ще видите в този албум.