Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

126 години читалище в Бов


 

На 02.02.2022 г. читалище „Светлина –1896” събра настоятели и читалищни деятели по случай 126-тия си рожден ден.

На срещата присъства и кмета на с. Гара Бов – Марио Вутов. Председателят Методи Младенов поздрави присъстващите на събитието и им пожела здраве и благоденствие. Славчо Петков - солист на певческа група „Бовска китка” изпълни две песни, с които изненада читалищните дейци.

След празничната наздравица, присъстващите споделиха спомени, свързани с читалищната дейност в миналото и се включиха с индивидуални предложения за това какво ще направят за читалището през 2022 година.

Всички писмени идеи, намерения и предложения оформиха едно общо послание, което остана на една от стените в залата и след като си тръгнаха празнуващите.

За празника НЧ „Светлина –1896” получи керамичен, ръчно изработен светилник от преподавателите в Неделното училище по грънчарство - Даниела Петрова и Валентин Найденов.

Тяхното послание беше: „ Да бъде! И СВЕТЛИНАТА от огъня на свеща в яйцето да ни свързва дълбоко, чак до сърцето и душата! Ето защо ние решихме да дарим този светилник на читалище "Светлина" - Бов в знак на признателност и съпричастност към всички вас и по случай празника! Нека бъде СВЕТЛИНА!"