Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „ПО ПЪТЕКИТЕ НА ВРЕМЕТО”


ЧИТАЛИЩЕ „СВЕТЛИНА-1896 ”, С. ГАРА БОВ ОРГАНИЗИРА ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „ПРАЗНИЦИ НА БОВ, 2010 – ПО ПЪТЕКИТЕ НА ВРЕМЕТО” Целта на конкурса е да се уловят и представят най-интересните моменти от провеждането на „Празници на Бов, 2010 – По пътеките на времето”, чрез представените от Вас снимки.

Всеки любител или професионален фотограф има шанс да покаже таланта и творческите си умения без значение на каква възраст е, като изпрати свои снимки за участие в конкурса. Чрез представянето на свои снимки за участие, всеки кандидатствал приема следните правила: • Снимките трябва да са направени по време на провеждането на Празници на Бов 2010 г (в периода 16 – 23 май 2010 год.); • Засилване на контраста и/или корекция на цветовете на снимката/те са допустими. Допускат се широкоъгълни обективни фотографии, ръчно тониране, както и изрязване на части от снимките; • Снимките могат да бъдат цветни или черно-бели, с размери не по-големи от 20х25 см; • Снимките може да подавате на електронен или хартиен носител директно в сградата на Читалище „Светлина-1896”; да изпращате на пощенски адрес: с. Гара Бов, Общ. Своге, обл. Софийска, ул. “Издримец” 6, Читалище „Светлина-1896”; както и да изпращате на електронен адрес: svetlina.bov@abv.bg; • Крайната дата до която можете да предоставите Вашите снимки е 9 юни 2010 год; • В конкурса можете да участвате с повече от една фотография • Всички участници е необходимо да изпращат заедно със своите предложения за участие и трите си имена, пощенски адрес и телефон за връзка. По желание можете да изпращате и кратки коментари касаещи представените от Вас снимки (кога са направени, ваши впечатления, интересни събития). Оценяване и награждаване: Конкурсът включва един кръг, в който всяка снимка се оценява поотделно.

Комисия ще оценява всички, имащи право на участие снимки, на базата на следните критерии: (1) Творчество – 30 %; (2) Фотографско качество – 30 %; (3) Оригиналност – 40 % За първите три снимки, събрали най-голям брой точки са подсигурени предметни награди. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени по телефона или чрез електронната поща. Награждаването ще се състои на 15 юни от 18.00 ч. в читалището, по време на закриването на занаятчийската учебна година. Поверителност на данните: Участниците приемат, че личните данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и в контекста на Конкурса. Участниците разрешават правото на ползване на наградените фотографии от Читалището. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: www.chitalishte.bg и www.bov.bg, както и на информационното табло на читалището, след 10 юни 2010 г. !!! Във фотографския конкурс нямат право на участие служители на читалище „Светлина-1896” с. Гара Бов и членове на настоятелството и провелителната комисия, както и лица, свързани с фотографския конкурс.