Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Самодейци от Бов участваха в два фолклорни събора


На 7-ми и 8-ми август самодейци от читалището участваха във фолклорните събори – „Хоро се вие, песен се пее” – с. Миланово и „По стъпките на Вазов”-с. Лесков дол.

     На IX – тия фолклорен събор – „Хоро се вие, песен се пее,” малките танцьори от състав „Бовяне”с ръководител Силвестър Христов се представиха отлично и бяха наградени с приз за най-артистично изпълнено хоро.

        Солистът на певческа група „Бовска китка” Славчо Митров поздрави организаторите на събитието с две песни:

„Паднал ми ранен млад Стоян” и „Огин пламна”.

        Станалият традиционен събор  „По стъпките на Вазов” събра самодейци от свогенска община и не само, за да отбележат за поредна година огромния принос за целия български народ на творчеството на Патриарха на българската литература - Иван Вазов.

        Певческа група  „Бовска китка” с ръководител Костадинка Инкова и корепетитор Недко Недялков се представиха с няколко закачливи народни песни като „Ой, моме, моме,"  „Карамфило” и др. Най-малките певци Живко Борисов и Божидар Павлов се включиха като индивидуални изпълнители с две песни.

Народната песен „Садила мома” беше специален поздрав към инициатора на събора- Андрей Маринков от мъжете на група „Бовска китка”.