Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Стълба на знанието


За да се върви нагоре по стъпалата на историята, винаги има едно първо стъпало, от което се тръгва.  

Нашата СТЪЛБА НА ЗНАНИЕТО ще започне от  1859 г. с  откриване на килийно училище в с. Бов, ще премине през стъпалата на годините, през които са се построили редица емблематични сгради, случили са се паметни събития, и ще се изкачи до 2006 г.,  когато, преди 15 години, е поставено началото на едноседмичните Празници на двете селища с една  история и едно име – Бов.

Целта на стълбата на знанието е да разкаже на жители и гости  на селището за историята на Бов по един различен начин и… ако си пиете кафето на площада, може да прочетете кога е създадена Вазовата пътека, ако сте любители на спорта, може да видите кога е построен стадионът, ако сте преминавали стотици пъти по железобетонния мост, но не знаете от кога е там, ще разберете  и т. н.

19 стъпала и 19 бележити годишнини ще водят към библиотечния център на Бов. За материали, строително-монтажни дейности и брандиране на стъпалата ще е необходимо да съберем 900 лв. Поставянето на 19–те надписа ще бъде извършено безвъзмездно.

Може да подкрепите нашата инициатива, като впишете своето име и парично дарение в КНИГАТА ЗА ДАРЕНИЯ, която се намира в бовската читалищна библиотека.

Някои, вече построени стълби на знанието из страната, изглеждат така:  в Русе, Дупница или пък в един Дом на културата