Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Събор на родовете

На 26.09.2020 г. в Бов, за трета поредна година, се проведе Събор на родовете. Идеята за поглед към ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

На фестивал и след него


На 12.09.2020 г. певческа група „Бовска китка“ с р-л  К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, заедно с част от детската формация за народни танци „Бовяне“ с ръководител С. Христов  участваха в КУРТОВО КОНАРЕ ФЕСТ,2020

В тридневния ФЕСТИВАЛ НА ЧУШКИТЕ, ДОМАТИТЕ, ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ И ЗАНАЯТИ имаше и ден за участие на фолклорни формации. Бовската група представи 8 песни от различни краища на страната, като разнообразният и репертор бе изпъстрен от солови, квартетни и групови изпълнения, а за финал на представянето ръководителят на състава за народни танци бе подготвил  специална хореография за песента „Момче дава злато за девокя“.

Заедно със соловото изпълнение на С. Петков на песнитета "Ранила мома" и "Карамфило, фило", квартет мъже представиха "Садила мома край море лозе" а цялата фолклорна формация изпя и "Девойче бело цървено" и "Зарад тебе, моме"

Това беше първото фестивално участие на малките певци Ж. Борисов с песента "Чула баба разбрала" и И. Петрова с представянето на "Изгреяла месечинка", както и на новото попълнение в групата А. Злакьова и Г. Митов.

Транспортът за участниците във фестивала бе осигурен от община Своге.

Поредната изява на бовските любителски формации очаквайте на 26 септември 2020 г. по време на ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ в Бов.