Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

На фестивал и след него


На 12.09.2020 г. певческа група „Бовска китка“ с р-л  К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, заедно с част от детската формация за народни танци „Бовяне“ с ръководител С. Христов  участваха в КУРТОВО КОНАРЕ ФЕСТ,2020

В тридневния ФЕСТИВАЛ НА ЧУШКИТЕ, ДОМАТИТЕ, ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ И ЗАНАЯТИ имаше и ден за участие на фолклорни формации. Бовската група представи 8 песни от различни краища на страната, като разнообразният и репертор бе изпъстрен от солови, квартетни и групови изпълнения, а за финал на представянето ръководителят на състава за народни танци бе подготвил  специална хореография за песента „Момче дава злато за девокя“.

Заедно със соловото изпълнение на С. Петков на песните "Ранила мома" и "Карамфило, фило", квартет мъже представиха "Садила мома край море лозе" а цялата фолклорна формация изпя и "Девойче бело цървено" и "Зарад тебе, моме"

Това беше първото фестивално участие на малките певци Ж. Борисов с песента "Чула баба разбрала" и И. Петрова с представянето на "Изгреяла месечинка", както и на новото попълнение в групата А. Злакьова и Г. Митов.

Транспортът за участниците във фестивала бе осигурен от община Своге.

Поредната изява на бовските любителски формации очаквайте на 26 септември 2020 г. по време на ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ в Бов.