Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ДА ДАРИМ ПО КОЛЕДА


В съботната вечер на 21 декември 2019  г. читалищната сцена в Гара Бов, се огласи от музиката, песните, танците и скечовете на самодейците в благотворителния Коледен концерт „Да дарим по Коледа”, с цел набиране на 400 лв. за доизграждане  на родителски кът в читалищната библиотека.

Във фоайето на читалището беше разположена благотворителна изложба на коледни курабийки и колачета, организирана от А. Злакьова, а дядо Коледа раздаваше подаръци на малчуганите.

На читалищната сцена повече от час звучаха песни, разиграваха се скечове, извиваха се кръшни хора

С песен и наричане за здраве и берекет коледарската група откри Коледния празник:

Стани ми стани Нине, Нине, господине,
че ти идат добри гости, добри гости коледари... 

Председателят на читалището д-р инж. М. Младенов поздрави присъстващите с наближаващите празници и представи участниците в програмата.

За празничното настроение допринесоха  децата от местната детска градина, учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и читалищните състави: певческа група „Бовска китка”, със солист Славчо Петков, р-л К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с участието на: Б. Грозданова, В. Милева, А. Злакьова, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, Р. Кръстев, С. Младенов, Т. Стойчева и М. Милев.

По време на празника бяха представени и тазгодишните участници в инициатива „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети.

По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най–много гласове събра  Денис на 4,5 г.-един от най-малките потомци на бовския Кацарски род. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2020.

На финала на празничния концерт, Марио Вутов – кмет на Гара Бов поздрави всички присъстващи с настъпващите празници, с пожелание за здраве и единство.

Благотворителната инициатива събра общо 485 лв., от които: 268 лв. от кулинарната изложба, 158 лв. от входни билети и 59 лв., вписани в Книгата за дарения.

Повече снимки от празника на: ДА ДАРИМ ПО КОЛЕДА`2019