Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

160 години образователно дело в Бов


На 1-ви юни 2019 г. ОУ „Св.св. Кирил и Методий” отбеляза 160 год. просветно дело в Бов. Гости на празника бяха Р. Тодорова – началник РУО/София регион/, Н. Копринджийска, зам.-кмет на община Своге, бивши и настоящи директори, учители и ученици.

Празникът започна в училищния двор с тържествен водосвет и връчване на свидетелствата за завършен начален етап на образование.

Ръководството, колективът и учениците получиха десетки поздравителни адреси, цветя и подаръци.

Учителите и учениците бяха подредили изложба от снимки, детски рисунки, събрали в себе си частица от дългогодишната школска история.

Кулминацията на празника беше празничният концерт – спектакъл „ОТ ВЕКОВЕ-ЗА ВЕКОВЕ...”., който беше открит от директора на училището Л. Грозданов, с благодарност към всички за уважението и подкрепата. Директорът се спря на значими исторически моменти, на постиженията от миналото до наши дни и изказа уважение и почит към хората, изградили и утвърдили училището в Бов. 

Р. Тодорова поздрави присъстващите в големия читалищен салон с пожелание за здраве и бъдещи успехи на просветителството в селището.

Поздравителни адреси поднесоха  Н. Копринджийска от името на община Своге и читалищният председател в Бов д-р инж. М. Младенов.

В празничния спектакъл, по сценарий и режисура на Б. Димитрова, децата разказаха  за своето село и родното училище. Част от програмата бяха: любителските формации ТС „Бовяне”, с р-л В. Терзиева, С. Петков – солист към певческа група „Бовска китка”, с р-л К. Инкова, ДВГ „Litlle Monkeys”, с р-л С. Събев, И. Петрова, с изпълнение на съчетание по художествена гимнастика.

Концертът  завърши с празнични фойерверки на фона на „Многая лета”!

Повече информация на:  160 години училищно дело в Бов