Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Коледни искри в Бов


На 22 декември 2018  г. в Гара Бов, празничният Коледен концерт събра на сцената различни видове изкуство, поднесени талантливо, с много всеотдайност и настроение от читалищните състави.

Повече от час звучаха песни, съпроводени с инструментални изпълнения на акордеон, гъдулка и тъпан, извиваха се кръшни хора и се разиграваха скечове.

С ВЪЗХВАЛНА песен, която придаде тържественост и изпълни сърцата на присъстващите с вяра, надежда и любов, певческата група, с р-л Костадинка Инкова откри Коледния празник:

Богородице Дево, радуйся, 
Благодатная Марие, Господь с Тобою,
 
благословенна Ты в женах!

За празничното настроение допринесоха певческата група, със солист Славчо Петков, корепетитори Костадинка Инкова и Емил Илиев, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с любителите-актьори на Б. Грозданова, В. Милева, В. Милева, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, М. Митов, Р. Кръстев, С. Младенов и Т. Стойчева.

Свое място, с изпълненията на стихове,  намериха и 6-годишният Майк и 9-годишната Ивайла.

И тази година по време на празника бяха представени участниците  в инициативата  „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети.

По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най–много гласове /2631 гласа/ събра  4-годишната Рая. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2019.

На финала на празничния концерт, с обич и уважение към читалищните самодейци и техните ръководители и към присъстващите в залата, Марио Вутов – кмет на Гара Бов поднесе своето коледно послание.

Както всяка година Дядо Коледа пристигна, за да раздаде своите подаръци на малчуганите и да се снима със своите „почитатели”.

Озарени от Коледната магия всички почувстваха духа на наближаващия светъл празник – Рождество Христово!

Повече снимки от празника на: Предколедно в Бов, 2018