Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Представяне на книгата „Просто Мария”


На 27.11.2018 г. в читалищната библиотека на с. Гара Бов Цвета Порязова представи първата си книга „Просто Мария”

Сборникът съдържа 31 разказа и 5 стихотворения. Някои от героите в разказите са плод на фантазията на автора, други са хора от реалния живот, но всички образи докосват читателя  със своята неподправеност и разнообразие.

Според писателя Никола Николов: „Езикът на авторката е свеж, чист и прозрачен, без банални шаблонни изрази и голословни описания... Достатъчни са само няколко думи, щрихи и образите оживяват. Писането има излъчване, топлота, познания и обич към хората... Това особено проличава в разказите „Просто Мария”, Едно стъпкано цвете”, „Премеждия на село”

Цвета Порязова прочете няколко от разказите си и стихотворението „Зимна приказка”, разказа за срещите си с хора в реалния живот, които са стнали герои в нейнете разкази, сподели и историята на героинята, дала името на първата й книга.

На срещата присъстваха почитатели на прозата и поезията  от Бов, Церово и Своге. Тези които познават книгата изразиха впечатленията си, като с тях заинтригуваха останалите да прочетат  „Просто Мария”.

Срещата приключи с наздравица и обещание втората книга на Цвета Порязова за първи път да бъде представена в Бов, като в нея да оживеят и житейските истории на някои от присъстващите на срещата.

Всички се разделиха с очакване за нова среща в библиотеката на Бов.