Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ЗАПОЧВАТ ПРАЗНИЦИ НА БОВ, 2018


През месец май за 13-та поредна година Празници на две селища с една история и едно име-Бов.

През 2018 г. празниците ще започнат на 17 май - Спадсовден, който е празник на село Бов и ще завършат на 27 май - Петдесетница, когато празнува с. Гара Бов.

Празниците се организират ежегодно от НЧ "Светлина-1896" , кметство Бов с подкрепата на община Своге и целят да популяризират местното културно историческо наследство природно богатство.

Повече информация за празничните инициативи в афиша на празниците, културния календар и събитията на ФБ страницата на Бов

Да разкажем за бовските родове

Инициативата е част от проект "Бовските родове-миналозабъдещето", който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Празник на хляба

Нощен концерт на лятна сцена

На гости у дома - празник на бовските родове

Инициативата е част от проект "Бовските родове-минало за бъдещето", който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Изберете Бов през м. май!