Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Ден на християнското семейство в Бов


На 21 ноември Православната църква празнува Въведение Богородично. Денят, в който малката Мария е отведена в Йерусалимския храм, за да бъде поверена в служба на Бог. Единствено в България православните християни празнуват този ден и като Ден на християнското семейство.

За да отбележат този хубав празник, по традиционен български обичай учениците от втори клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и тяхната учителка г-жа Милена Антова подготвиха празнична програма за  учители, родители и гости.

Второкласниците представиха драматизация по българската народна приказка „Най-скъпоценният плод”. По християнски бяха наредили трапеза с питка и плодове, която да допълни топлата и празнична атмосфера.

Децата зарадваха присъстващите с любими стихотворения от училище.

В края на празника директорът на училището Людимил Грозданов поздрави учениците и гостите с празника, като им пожела здраве и единност. Учениците  почерпиха гостите с шоколадови бонбони, а родителите с интерес разгледаха изложбата, направена от децата на тема „Градина на доброто”.