Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Дискусия за училището в Бов


На 6 юли 2017 г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Гара Бов се проведе  среща с местни жители, родители, учители и представители на местната общност.

По инициатива на Община Своге и училищните ръководства в с. Гара Бов, с. Вл. Тричков, и с. Свидня се организират публични дискусии по места, заради намаляващия брой ученици в трите села.

На срещата в Бов присъстваха: Н. Копринджийска-зам. кмет на общ. Своге, М. Вутов кмет на с. Гара Бов, С. Маринкова – Йорданова председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедание, заедно със секретаря  на комисията В. Петров и членовете й З. Николова и М. Атанасова, присъстваха още А. Величкова-директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности” и Н. Иванова-гл. специалист „Образование”

Директорът  на училището Л. Грозданов откри срещата и направи ретроспекция за броя на учениците в миналото, които са били над 150  и за драстичното им намаляване през последните 20 г. Той подчерта, че материалната база е една от най-добрите в общината. Също така и че през тази година учениците са на едно от челните места по външно оценяване в Софийска област, което е показателно за подготовката, която се дава на децата в училището.

По време на срещата своето мнение за работата на училището споделиха: жители, родители, учители, гости на селището и представители на местните институции.

Зам. кметът Н. Копринджийска подчерта на срещата, че представителите на Общината са тук за да помогнат училището да работи и занапред. Своето становище изрази З. Николова, а А. Величкова представи факти, които доказваха, че ако Общината през последните 2 години не е дофинансирала училището, то не е било в състояние да се самоиздържа. Н. Иванова заяви, че винаги през годините е имало родители, които са предпочитали децата им да учат извън Бов.

Срещата приключи с обещание за още една среща, преди началото на новата учебна година.