Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Среща с творчеството на Румен Стоичков


На 19 май 2017 г. в читалищната библиотека на Бов бяха представени 3-те книги на Р. Стоичков.

Людмила Петрова представи  богатия житейски и професионален път на популярния водещ на НОЩЕН ХОРИЗОНТ от Българското национално радио и прочете откъси от 3-те му книги „Из стръмнините на България”, „Преди забравата” и „Някъде там”.

Авторът  се върна назад във времето като разказа за срещата си с десетки  хора намерили щастието и смисълът на живота си в населени места, които вече са изчезват от картата на България.

Чрез стотици снимки, съпътстващи репортажите на  автора, присъстващине на срещата  се докоснаха до неизвестни предения, легенди, местности....

„В очерците се преплитат спомени за наследеното от предците, за вградените в битието легенди и обичаи. В тях се долавят и надежди за бъдещето...” /”Преди забравата”

След почти 2-часовата среща с творчеството на автора всеки  пое  своя път, запазвайки частица от  споделеното,  видяното и почустваното.

Повече снимки може да видите от събитието Среща с творчеството на Румен Стоичков