Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС ЗА ЛЮБИТЕЛИ ФОТОГРАФИ


НЧ „Светлина–1896”, с. Гара Бов организира 

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБИТЕЛИ ФОТОГРАФИ

Категории за участие в конкурса:

І. Пейзаж /природни картини, пейзажи на интерсни природни обекти, и др./;

ІІ. Портрет /портрети на хора и животни/;

ІІІ. Забавни /фотографии, съдъжащи елементи на комичното/;

ІV. Фотографии от Искърското дефиле /обекти свързани с живота, традициите, културата и природата в Искърското дефиле и община Своге/.

 

Правила за участие в конкурса:

  1. Срок за изпращане на снимките за конкурса – от 0,00 часа на 3 април до 24,00 часа на 14 май 2017 год.
  2. Снимките трябва да са направени лично от участника в конкурса.
  3. Засилване на контраста и/или корекция на цветовете на снимките са допустими;
  4. Допускат се широкоъгълни обективни фотографии и изрязване на части от снимките;
  5. Не се допускат до участие фотографски колажи.
  6. Максималният брой на снимките, които може да изпращате за участие във всяка една категория е 3 (три).
  7. Всяка снимка трябва да бъде придружена с информация към коя категория я причислява авторът. /Снимки които не са причислени към дадена категория няма да бъдат допускани до участие/
  8. Снимките изпращайте на електронен адрес – photocontest.bov@abv.bg, с бележка „за фотографския конкурс”;
  9. Всеки участник е необходимо да изпрати трите си имена, телефон и пощенски адрес за връзка. /По желание можете да изпращате и кратки коментари, касаещи представените от Вас снимки – кога са направени, ваши впечатления, интересни моменти от заснемането и т.н./;

Оценяване и награждаване:

Всяка снимка приета за участие в конкурса се оценява поотделно. Оценката се извършва от комисия, на база на следните критерии:

(1) Творчество – 30 %;        (2) Оригиналност – 40 %;      (3) Фотографско качество – 30 %.

За победителите във всяка от категориите са подсигурени предметни и парични награди в размер на 50,00 лв.

Целта на конкурса е насърчаване на фотографското търсене и популяризиране на фотографското изкуство у младите хора с интерес към фотографията и любителите фотографи.

Историята на конкурса и информация за изминалите сесии може да намерите на  www.bov.bg. за 2016 г.2015 г.2014 г.... 

Победителите в конкурса ще бъдат уведомени своевременно. Награждаването ще се състои в сградата на Читалището, като всички участници ще бъдат уведомени за деня и часа на провеждането му.

Осмото издание на фотографския конкурс се осъществява с финансовата подкрепа на: „АРТ РОК КАФЕ”, ЕТ „ЖАК-13” – Анита Цветкова, РПК ,,Чавдар" гр. Своге и медийното съдействие на в. ,,Своге 7", в. ,,Стършел", lakatnik.infoPhoto Cafe и photo-forum.net

-----------------------------------------------------------------------

Поверителност на данните: Съгласно чл. 4, ал. 1, т. 2 и ал. 2 от ЗЗЛД, с изпращането на личните си данни за участие в Конкурса, участниците изразяват своето изрично съгласие за обработката им от Читалище „Светлина-1896”, с. Гара Бов. Участниците приемат, че предоставените от тях личните данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и в контекста на Конкурса. Народно читалище „Светлина-1896”, в качеството си на Администратор на лични данни, поема отговорността за събиране и обработка на личните данни на участниците в съответствие с разпоредбите на чл. 2 и 3 от ЗЗЛД.

Авторско право: С изпращането на снимките за участие в конкурса, участниците декларират, че са техни автори и/или са носители на авторското право над тях (чл. 5 от ЗАПСП). С приемането за участие в конкурса, НЧ „Светлина-1896”, приема че Участникът изпратил фотографията/те е носител на авторското право и съгласно чл. 15, ал. 1, т. 1 от ЗАПСП, разрешава разгласяването на произведението. НЧ „Светлина-1896” не носи никаква отговорност, при евентуално възникване на спорове относно авторското право на участващите фотографии – изясняването на авторството на фотографиите е изцяло отоговорност на участниците в конкурса. Съгласно изискванията на чл. 13 от ЗАПСП, авторът на произведението е длъжен да осигури съгласието на изобразеното лице върху портрета.

С изпращането на фотографиите участниците разрешават правото на публично им показване и използване от НЧ „Светлина-1896”, в съответствие с чл. 18, ал. 2 от ЗАПСП. НЧ „Светлина-1896”, гарантира спазването на авторските права съгласно изискванията на чл. 15 от ЗАПСП.