Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ДА СЕ УСМИХНЕМ НА ПРИРОДАТА


НЧ "Светлина-1896”, Гара Бов  с партньор ОУ "Св. св. Кирил и Методий” продължава работата по проект „Екологично обучение за устойчиво развитие на местната общност”, по програма на фондация "Глобални библиотеки – България.”

На 24 март 2017 г. учениците направиха поредното разбъркване на органичните отпадъци в компостера в училищния двор.

На 26 март бяха поставени две информационни табла на местата за събиране на отпадъци. 

На 31 март 2017 г. в сградата на ОУ "Св. св. Кирил и Методий бе представена изложба на предмети от отпадъци, изработени от ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Гара Бов и СУ "Ив. Вазов", гр. Своге. 

Ръководителят на проектната инициатива Л. Петрова представи целта на изложбата - усвояване на знания от децата и разпространението им сред техните връстници.

Учениците от клуб "Занимателна география", с ръководител Л. Видинска, към СУ "Иван Вазов”, гр. Своге дефилираха с ръчно изработени облекла от отпадъци. През този ден учениците от местното училище избраха, чрез конкурс дръвче, което да засадят в училищния двор. Повечето от децата гласуваха да имат череша, с която от тази пролет да обогатят овощната училищна градина.

Всичките 53-ма участници в изложбата получиха грамоти и предметни награди. С грамота бе отличена и Г. Минова-учител в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", която бе една от най-активните както при осъществяване на дейностите по проекта, така и сред учителския колектив, насърчаващ учениците да претворяват отпадъците в красиви сувенири и атрактивни предмети. С купи бяха наградени учениците: Диян Соколов - за изработката на най оригинален експонат /светещо кълбо/и Натали Емилова - за изработката на експонат с познавателна стойност /яйцеклетка/. За колективно участие купи и грамоти получиха клуб "Занимателна география" към СУ „Иван Вазов”, гр. Своге и ученицитеот 1-ви клас от местното училище, с преподавател М. Любенова.

По време на срещата бе представена мултимедийната презентация ,,Видове компост. Направления и методи за оползотворяване"  от председателя на читалището д-р инж. Методи Младенов, преподавател в Химико технологичния и металургичен университет.

Срокът за осъществяване на проектните дейности е 30 април 2017 г., като до тогава предстои да се извърши обновяване на маркировката по 2 туристически пътеки, поставяне на нови указателни табели, да се засади, избраното от децата, дръвче в училищния двор.

Повече информация за проекта може да откриете в албума ДЕЦАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА.