Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

120-годишната история на читалището в Бов


Създадено през 1896 г. в с. Бов читалище „Светлина” разказва за историческото си минало в две е-книги, на  официалната страница на Бов.

Е-нига 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА”- БОВ е за дейността от основаването на читалището в село Бов до началото на 2006 г. – време, в което читалището функционира на територията, на нововъзникналото покрай жп линията, село Гара Бов. Текстът към книгата е допълнен с фото-архив, чрез линк който ще ви заведе до албум с 359 снимки и сканирани документи от този период. Фото-материалите са подредени тематично, следвайки текста на е-книга.

Е-книга 10 СЛЕД 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА-1896” е за читалищната дейност от началото на 2006 г. до началото на 2016 г. Многобройните линкове в текста ще Ви препратят до хиляди снимки, десетки филми и клипове от читалищната дейност за периода.

Печатнатните издания излизат по повод на читалищните юбилеи, като през 2006 г. се издава книгата  110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА”-БОВ, а  през 2016 г, 10 след 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА-1896”. Книгите могат да се закупят от читалищната библиотека в с. Гара Бов.

Печатна или електронна, независимо от носителя, книгата  е среща с други хора и врата към други времена – разходете се из тях!