Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

121 години НЧ "Светлина 1896" - Бов


На 2 февруари, на светлия християнски празник „Сретение Господне”, за поредна година НЧ „Светлина-1896” отпразнува своя рожден ден.

Празникът събра в малкия салон на читалището бивши и настоящи председатели, настоятели и членове на проверителните комисии.

„Радвам се, че мога да ви поздравя със 121-ия рожден ден на нашето читалище” - с тези думи председателят на читалището д-р инж. Методи Младенов поздрави присъстващите за добре дошли. Със снимки от личния си архив председателят на читалището се връщаше към читалищни събития и преживявания.

1200 архивни снимки от историята на читалището, показани в мултимедийна презентация, „оживяха” в багри и ритми на стотици хора, поели щафетата на духовността и пренесли и до днес.

Символично вековната читалищна история  бе представена с кълбо прежда, в което нишката е свързвала през годините събитията и хората. Всеки един от присъстващите, поемайки в ръцете си кълбото споделяше преживявания от читалищния живот.

С празнична торта бе отбелязана годишнината, а присъстващите си тръгнаха със символичен дар за благодарност, че са част от читалищния живот.

Цели 121 години – дух, традиции и спомени, доказващи, че никой не е забравен и нищо не е забравено.