Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Международен ден на възрастните хора


На 30.09.2016 г. от 16,00 ч. НЧ „Светлина-1896” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, Гара Бов за втора поредна година отбелязаха  Международния ден на възрастните хора. Инициативата бе подкрепена от местния клуб „Млад рицар”.

Председателят на читалището М. Младенов поздрави хората в пенсионна възраст  по случай празника им и изрази своето уважение към всички тях. Поздрав към присъстващите отправи и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  Л. Грозданов.

Представена бе мултимедийна презентация, посветена на житейската мъдрост, под надслов „Възрастта не е цифра, а житейска позиция”:

„Когато водим разговор с вас е винаги интересно. Случва се да чуем мъдрост и да извлечем поука от разказите ви. Взимайки пример от преживяното и истините казани от Вас, можем да предотвратим редица свои грешки и тревоги. Много са пословиците и мъдростите, разказани от вас, които  ни помагат в живота. Без идея за прикритост, лицемерие и хитрост, вие ни казвате истината директно.”

Възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” поздравиха своите баби и дядовци със стихчета, хумористична сценка и саморъчно изработени  поздравителни картички.

Учениците от клуб „Млад рицар” поздравиха присъстващите, пожелаха им да са живи и здрави и  за да е сладък празникът раздадоха, от името на клуба, лакомства на всички присъстващи.

За поредна година година този ден събра различни поколения от Бов, като младите засвидетелстваха своето уважение и признателност към хората от златната възраст.