Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Силният дух на едно българче от Бов


Слънчевата Веси, или Весела Дункова, е родена през 1984 г. в гр. София, тя е една от внучките на баба Ели /Елисавета Андрова/ от кв. „Скакля” Гара Бов.

Предизвикателствата, пред които я изправя съдбата още от детските години се превръщат с течение на времето в успехи. Благодарение подкрепата и обичта на нейното семейство, преди всичко на майка й Пенка, Веси успява да преодолее трудностите и да промени живота си.

От 2014 г. Веси е състезател по тенис на маса на Спешъл Олимпикс София. През миналата година за първи път участва в Европейските летни игри в Антверпен /Белгия/, където завоюва 4-то място. Тя прави огромна крачка като показа на себе си , че може да се грижи сама за себе си. През тази година, от 21 юли до 2 август, Веси участва в Световните летни игри Лос Анжелис`2015, където се състезава сред 6 500 атлети от 165 страни. От там тя се завърна с 2 медала - бронзов в индивидуалните състезания и сребърен в смесени двойки.

Спешъл Олимпикс е движение, което организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.

Веси ежедневно показва как, хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно. Историята на Веси е пример за това как с подкрепа, обич и силен дух, проблемите се превръщат в предизвикателства, а предизвикателствата в успехи.

Повече за Веси може да откриета на интернет страницата на Спешъл Олимпикс България