Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

На 3-ти март в Бов


На Националния празник на България – 3-ти март ще се представят резултатите от първото издание на БЪЛГАРЧЕ НА БОВ.

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов положиха началото на ежегодна инициатива, която ще разказва и показва съхранената историческа памет на бовския край. Целта на фотопътешествието e да събере в едно младостта и миналото на родния край, да популяризира старите бовски традиции, обреди, облекла, предмети.

Първите 9 участници в инициативата "Българче на Бов` 2014" в 19 снимки разказаха и показаха 37 автентични бовски предмети и облекла, използвани в миналото от местните хора. Представените снимки чрез Facebook-страницата на Бов привлякоха интереса на стотици почитатели на селището.  Изборът на "Българче на Бов` 2014"  се направи чрез гласуване във Facebook , към което се прибавиха и  гласовете на публиката по време на Коледния концерт в НЧ „Светлина-1896”.

Най-много гласове от децата събра Иоана, коятоще получи  приза БЪЛГАРЧЕ НА БОВ ЗА 2014, парична награда и ще стане лице на ПРАЗНИЦИ НА БОВ`  2015. За всички участници организаторите са подсигурили предметни награди,

Награждаването на българчетета на Бов ще се извърши на 3-ти март 2015 г.  от 12 ч. в малкия салон на НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов.