Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

VII-ма занаятчийска година


Бов събра хоби-курсисти от 5 населени места.На 18.01.2015 г., пред Неделното училище по грънчарствоа  за любителите на керамиката бе вдигната наздравица от дошлите да зачетат началото на занаятчийската година.

М. Младенов от името на читалищното настоятелство пожела да им върви по вода, като вметна, че "първите 7 години са много важни, а те вече са положената основа, върху която тепърва ще се гради нагоре".

И този път традицията бе спазена, като върху керамичен съд гости и занаятчии оставиха своите послания и имена. Пред прага на грънчарницата преподавателите Д. Петрова и В. Найденов посрещнаха хоби-курсистите с хляб и мед за да им е сладък занаята.

За да „не се прекъсва нишката на занаята”, настоящите получиха по един керамичен сувенир,  изработен от тези преди тях.

Някои от 14-те курсисти  за пореден път прекрачват прага на Неделното училище, други за първи път ще се докоснат до глината. Анна, най-малката почитателка на занаята, остави посланието „За читалището” върху първата си глинена паничка

Очакванията са през м. юни, в края на 7-та занаятчийска година, хоби-курсисти и преподаватели да са доволни от резултатите и да се радват на постигнатото.