Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Коледни празници


Бов изпрати старата година с два коледни празника.

На 19.12.2014 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Гара Бов ученици и учители подговиха забавно-хумористичен спектакъл. Пред родителите децата от местното училище представиха празничен карнавал, весели песни и с много насторение изиграха постановката „Как писар Тричко не се ожени за царкиня Кита с китка закичена"

На 25.12.2014 г., за поредна година, жители и гости на Бов посрещнаха заедно Рождество Христово. В читалищния салон Коледният празник започна с послания от 5-те коледни ангелчета:

Коледа е! Нека има здраве, изобилие и благодат

нека всеки да бъде с обич и радост богат!

Нека ангели закрилят живота ви! Вярвайте в чудеса!

Нека всички хора в мир да живеят навред по света!

 

Нека да прощаваме и повече да се обичаме!

Ръка в нуджа да подаваме и доброто да привличаме!

Нека Бог да благослови мечтите ви

и да ги претвори във дните ви!

Нека си подарим топлина и любов!

Нека на Коледа винаги да празнуваме в Бов!

В програмата участваха: танцов състав „Бовянче” с ръководител М. Петрова, танцов състав „Лудо – младо”, с ръководител Л.Димитрова, театрална формация „Льо Бов”, с ръководител М. Любенова и детската театрална група с ръководител И. Радославова.

По време на Коледния празник бяха представени и 9-те участници в инициативата „Българче на Бов 2014”, които чрез снимки разказаха за 37 автентични бовски предмети и облекла. Инициативата, „Българче на Бов”, цели да популяризира старите бовски традиции, облекла и предмети, и да събере в едно младостта и миналото на Бов. Като идеята е инициативата да стане ежегодна. По предварително обявения регламент към гласовете, събрани от децата във ФБ се прибавиха и тези, които публиката даде след концерта. Най – много гласове от участниците събра 3-годишната Йоана. Награждаванието на участниците ще се извърши през 2015 г. на Националния празник на България 3-ти март.

Коледни послания към жителите на Бов отправиха вр. изп. длъжността зам. кмет на общ. Своге М. Любенова, кметът на Бов Марио Вутов и... Дядо Коледа. След празника десетки малки и нетърпеливи малчугани си направиха снимки с добрия старец пред неговата кащичка.

Атрактивна изложба-базар на коледни картички и сурвачки бе уредена от Александра Илиева, ръководител на Арт ателие "Сръчко"

Всички гости и участници сътвориха прекрасен коледен празник и създадоха празнично настроение в селището.