Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ФЕРМА „ЧЕМЕРНИК”


Ферма "Чемерник" е разположена в един от най-живописните райони на Стара Планина, високо над Искърското дефиле, над с.Бов.

През годините районът е съхранил своята самобитност и екологична чистота, което създава условия за развитието на планински туризъм и животновъдство. Ферма “Чемерник” произвежда сирене, синьо сирене и кисело мляко и се потребява единствено и изцяло собствената млечна продукцията.

Ферма "Чемерник" Ви предлага:

- Разходка с кон

- Уроци по езда на манеж, за начинаещи - Рицарски двубои и историческа информация;

- Зелено училище;

- Поход до вр. Издримец и до вр. Яворец;

- Посещение на манастир „Седемте Престола";

- Стрелба с въздушна пушка и арбалет;

- Футбол на малки врати;

- Риболов;

- Преход с автомобил УАЗ.

Атракция за гостите на "Чемерник" е мини резерватът, в който могат да се видят елени, муфлони и диви прасета. Гордост за фермата са 8 елитни ездитни коня- Дунавска порода, с които фирмата членува в Асоциация "Дунавски Кон".

Във Фермата може да отседнете в родовата, битовата или фамилната къща за гости, а всяка последна неделя на месеца може да присъствате на организираните Рицарски турнири.

Всеки, които може да язди може да се включи в турнирите. А всички останали да се насладят на гледката на красивите ни коне, историческата сцена и неповторимата природа.

Повече информация може да получите в Туристическия център в Гара Бов или на: http://chemernik.com/farm/2013-08-16-09-14-07