Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Е-култура в библиотеката: Магията на танца


Среща на съвременните технологии с традиционния български фолклор се състоя на 13.08.2013 г. в Бов.

Библиотечният център на читалище „Светлина-1896” се превърна в сцена, на която танцьорите от любителския танцов състав се докоснаха до магията на българското танцово изкуство, чрез съвременните ИКТехнологии.

Виртуалната разходка през различните фолклорни области на България се прие с въодушевление от присъстващите любители на танцовото изкуство . Освен с различията в облеклата, характерни за всяка област, танцьорите се запознаха и с особеностите в музикално и танцово отношение. Голям интерес предизвика представянето на не толкова популярни хора от различните фолклорни области.

В края на презентацията всички дружно се хванаха за ръце и отрепетираха заучаването на новите стъпки. Приятна и сладка изненада, поднесе една нашенка от състава, която беше приготвила домашни „Скалички”.

Така, почерпени с фолклорни и шоколадови емоции танцьорите се разделиха в очакване за нови полезни и приятни срещи в библиотечно-информационния център, изграден по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”.