Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

НОВООТКРИТА ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА „БОВ–ХОРА, СЪБИТИЯ, МИНАЛО”


На 18.06.2013 година бе открита обновената фотографска изложба на ретро снимки, намираща се във фоайето на читалище „Светлина-1896”, Гара Бов.

Местните жители Гена Виденова, Виолета Кръстанова, Левтера Вутова, Петър Благоев, Велика Дангова, Марина Дамянова, Павлина Кардашка и Данка Кръстева, предоставиха над 150 снимки, показателни за развитието на двете селища с една история е едно име - с. Бов и с. Гара Бов през годините. Най-ранната снимка е от 20-те години на 20-ти век, а най-късната от 90-те. Снимките представят моменти от бита, социалния и културния живот на местните хора (сватби, кръщенета, народни ритуали, избори и културни сбирки, събори и т.н.), моменти от развитието на селището в индустриален план (строеж на цехове и стопански сгради, несъсществуващи вече такива и т.н.), и природни пейзажи на показателни за тукашните места природни дадености.

Комисия към читалището в състав Петър Петров, Спас Минов и Методи Младенов избра 100 от снимките с най-добро качество, за включване в новото издание на изложбата. От части липсващата информация за снимките бе запълнена и обновената изложба бе подредена във фотографската витрина. Всеки, който желае да разгледа изложбата може да посети сградата на читалището.

Организаторите на изложбата се обръщат към всеки един от Вас, който желае да даде допълнителна информация за изложените снимки да го направи при секретаря на НЧ „Светлина.1896”. Продължава набирането на стари снимки на БОВ свързани с бита, културата и традициите на бовчани и природата на БОВ през изминалите години.

За участие в изложбата отново се надяваме ВИЕ да предоставите свои стари снимки.

ЕДИНСТВЕНОТО ИЗИСКВАНЕ Е СНИМКИТЕ ДА СА НАПРАВЕНИ ПРЕДИ 31.12.2000 ГОДИНА И ДА СА СВЪРЗАНИ С ПРИРОДАТА НА БОВ И/ИЛИ БИТА, ТРАДИЦИИТЕ, КУЛТУРАТА, ИСТОРИЯТА И ПРАЗНИЦИТЕ НА БОВЧАНИ.