Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

В БОВ ПРЕЗ ЛЯТОТО


Ако в най-горещите месеци през годината търсите прохладно място...

което да разнообрази лятото ви, ще разкаже древни легенди и ще ви откъсне от ежедневието – изберете дестинация БОВ. В нашето населено място можете да се разходите по изцяло изградените два туристически маршрута – „Вазова екопътека” и туристическа пътека „Под камико”.

Избрали сте да бъдете в Бов през делничен ден? Екипът на читалище „Светлина-1896” с удоволствие ще ви разкаже местната история и ще ви отведе в далечната 1206 г., от когато селището ни носи своето име. Ще имате възможността да разгледате Неделното училище по грънчарство, да си направите атрактивна снимка на стария тъкачен стан и ... да посетите Туристическия информационен център. В него ще откриете изработените от местните занаятчии сувенири,  материали за обектите на територията на двете селища с една история и едно име – Бов, предложения за туристически пакети за свободното време и ... необходимата информация за всичко, което ви интересува.

Ако сте решили да ни посетите през уикенда и имате желание да пренощувате в Бов, местата за настаняване ще намерите ТУК!

В центъра на Гара Бов ще ви посрещне голямо информационно табло, по което да се ориентирате в различните маршрути, а местните с удоволствие ще ви упътят при объркване. При нужда, бихте могли предварително да заявите желанието си за планински водач по маршрутите на тел. 07168/22-32.

ОЧАКВАМЕ ВИ!