Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС


ЦЕЛ НА КОНКУРСА: Да се съберат легенди, митове, семейни предания и разкази от миналото на селищата в община Своге. Представените произведения ще популяризират местното културно-историческо наследство в интернет  чрез електронната книга „Защото има българи от векове”. УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА:  В конкурса могат да участват деца и младежи до 25-годишна възраст.

Текстът на творбите да е до 2  печатни страници. Авторите е необходимо да впишат:  име, фамилия, години, местоживеене и телефон за връзка, както и да изпратят своя снимка, която ще се публикува заедно с тяхната  творба в интернет. ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:  Конкурсът ще се проведе на  20 юни /четвъртък/ 2013 г. от 18 ч. в малкия читалищен салон. Постъпилите предложения ще бъдат представени от авторите им или от друго лице пред публика. Публиката с гласуване ще избере легендата, преданието или разказа, които да  получат  НАГРАДА  НА ПУБЛИКАТА.  Всички литературни предложения ще бъдат оценени  от жури и ще бъдат класирани в две възрастови групи: автори до 14 г., и автори до 25 г.  Резултатите се обявяват непосредствено след провеждането на конкурса.

НАГРАДЕН ФОНД: За участниците в двете групи са предвидени по три предметни награди. Рицарски статуетки ще бъдат присъдени за най-добрите литературни предложения на рицарска тематика /легенди и предания  за родове,  върхове, местности, извори и т.н. с рицарски произход/. Всички участници в  литературния конкурс получават грамоти.           

СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: До края на м. май 2013 г. на e-mail:svetlina.bov@abv.bg  или по пощата на адрес: НЧ “Светлина-1896”, с. Гара Бов, ПК 2271, ул. “Издримец” 6 РАЗКАЖЕТЕ ЗА РОДНИЯ  КРАЙ, ВПИШЕТЕ ИМЕТО СИ В МЕСТНАТА ИСТОРИЯ, БЪДЕТЕ ЕДИН ОТ АВТОРИТЕ  НА БЪДЕЩА КНИГА!