Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

С грижа за Бов


На 12.03.2013 г. под връх Издримец, се проведе среща между жителите на с. Бов, Гара Бов, директорът на В и К София област, кметът на община Своге, кметът на селата Бов, директорът на В и К Своге и отговорникът на В и К за Бов. Срещата бе по повод възникналите съмнения и сигнали относно нарушено качество на питейната вода, която консумират част от гражданите на двете села.

При проведения оглед на място, бе констатирана липсата на ограждения на санитарно - охранителните зони на двете водохващания при захранващите каптажи. Ръководителят на В и К София област, заедно с общинския кмет и останалите отговорни и компетентни лица, поеха ангажимент за прихващане на водата от каптажа на така познатата на хората „помпена станция” и захранването на основния водопровод с нея. Те се ангажираха също така, да възстановят липсващите ограждения на санитарно-охранителните зони. 

Представителите на жителите на двете села, от своя страна се ангажираха да прочистят и изкопаят част от канала необходим за полагане на водопроводната тръба, а именно в участъка където не може да достигне багерът на общинската служба В и К. Като най-късно до края на месец април бе даден срок за приключване на цялостната работа.

*Информацията и снимковият материал са предоставени от Методи Младенов