Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ПРАЗНИК Е!


В първия ден на м. март в Бов празнуваха малки,  големи и вече пораснали  деца. На обяд Баба Марта тръгна да честити празника на работещите в магазините, кметството, пощата, после се спря на ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК НА КНИГАТА в  читалищната библиотека.

Обединените усилия на родители, гости и дарители в лицето на представители от ЗОНТА КЛУБ „СВ. СОФИЯ дадоха възможност на над 40 деца да се  докоснат до мъдростта на приказките, да се замислят  над пролетните гатанки, да се включат със стихчета и песнички в празника.

На ПРАЗНИКА НА КНИГАТА в читалищната библиотека  присъстваха  6 дами от ЗОНТА КЛУБ "СВ. СОФИЯ", сред които  и   президента на клуба Гергана Съзлайкова  , д-р Павлета Табакова, д-р Антония Григорова,  Юлиана  Тончева…, три  майки, от страна на присъстващите родители,  Еми, Катето и Сйчето прочетоха приказките „Лъжливото овчарче”, „Котаракът и мишките” и зададоха пролетни гатанки  на децата.

В празника се включиха и малките почитатели на книгата Ади, Дени и Михи, които поздравиха със стихчета дошлата на празника Баба Марта, а  предучилщната група в ЦДГ Гара Бов изпя пролетна песничка, след което и останалите деца имаха възможност да се включат и да допринесат за празничното настроение.

В края на ПРАЗНИКА НА КИГАТА Баба Марта дари  децата с пролетни щъркелчета. Представителите на  Зонта клуб „Св. София” вързаха на ръчичките им мартенички-гривнички, зарадваха с книжка всяко дете, а за читалищната библиотека подариха над 200 книги.

Празникът продължи със снимки пред къщичката на Баба Марта в читалищното фоайе и безплатна детска дискотека в клуб –кафе „При Ники”

ЗАЩО ПРАВИМ ВСИЧКО ТОВА В БОВ?

Защото си даваме сметка, че децата се нуждаят от пример, за да започнат да харесват нещо. Децата са родени подражатели и ако по-често ни виждат,  че  ние се забавляваме, докато четем книга на глас, те също биха общували с книгата

Защото като четем на нашите деца, като ги насърчаваме да учат приказки и стихчета, ние им помагаме  да дадат най-доброто, на което са способни. Всички възрасти са подвластни на книгата, но всяко дете трябва да извърви до нея свой собствен уникален път, който започва много преди да се научи да  чете.