Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

КНИГА ЗА КОЛЕДА


На 16 декември 2012 г., в навечерието на Коледа, децата от Гара Бов се докоснаха до мъдростта на приказките.

Детският празник  КНИГА ЗА КОЛЕДА бе организиран в читалищната библиотека със съвместните усилия на родители, деца, доброволци и дарители, в лицето на д-р Павлета Табакова-управител на медицински център  РепроБиоМед, гр. София.

За най-малките любители на приказките родителите бяха подготвили приказните истории  „Лисицата и щъркелът”, “Златното пиле”  и  „Болен здрав носи”. Децата с удоволствие слушаха  и съвсем искрено споделяха:  как трябва да посрещаме гостите си, защо са си развалили приятелството лисицата и щъркелът, кои  герои са хитри и кои глупави, а най-смелите малчугани се осмелиха да споделят на глас желанията си пред „долетялото от приказката златно пиле”. Голямо оживление  предизвикаха гатанките, които развихриха детското въображение и провокираха участието на всички присъстващи.

Д-р Павлета Табакова, зарадва децата и читателите на библиотеката с дарения на празнични  комплекти от  коледни книги. Децата изразиха благодарността си с усмивки,  стихчета и песни.

Целта на празника е да се направят  първи стъпки, възпитаващи любов към четенето у най-малките. Даването на личен пример от родителите,  помощта на дарителите и  възможността всичко това да се случва в библиотеката е един от начините  да покажем колко ценни, полезни и интересни са книгите.

Накрая всички се разделиха с намерение и с желание, през идната година, да  организират  периодични и различни библиотечни срещи под името ЕДИН ДЕН В СВЕТА НА КНИГИТЕ.