Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ПЪРВИ БРОЙ НА ВЕСТНИК „БОВСКА СЕДЯНКА”


В деня на Независимостта на България – 22 септември излезе пилотния първи брой на изданието за общество, култура, история, политика и спорт „БОВСКА СЕДЯНКА”.

Вестничето съдържа информация с местно значение, актуални новини и интересни рубрики. Изданието е цветно, съставено е от шест страници, особено развлекателна сред тях е последната, на която своите кулинарни идеи в рубриката „Кухнята на Иво” споделя „бовския корморан” Иво Стоянофф.

 „Бовска седянка” скоро ще има и своя пощенска кутия в центъра на Гара Бов, където всеки местен жител ще има възможността да „пусне” информация за публикуване, стига тя да не е анонимна.

Създаването на вестниче за селището е дългогодишна идея на Мариела Петрова, която се реализира с безвъзмездната подкрепа на много съмишленици. Част от тях са Мариета Любенова от с. Искрец, която се е заела с оформлението и дизайна, и Вяра Николова от гр. Перник, която редактира изданието.

Занапред „Бовска седянка” ще излиза от печат всеки месец, за да информира местната общност в Бов.