Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ПОСЕЩЕНИЕ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА В БОВ


Представители от дирекция "Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбаната на Република България гостуваха в Гара Бов на 9 август.

Те имаха възможност да се запознаят с историческото минало, забележителностите, атракциите и възможностите за прекарване на свободното си време в селището, чрез представената мултимедийна презентация в големия читалищен салон.

Посетителите научиха интересни факти за възникването на Бов, местните символи, природните дадености и културно-историческите забележителности. След приключване на презентацията всеки от тях надникна в Неделното училище по грънчарство, библиотечния център, направи снимка на тъкачния стан в читалищното фоайе, запозна се с експонираното родословно дърво на Дядо Йоцо – едноименния герой от разказа на Иван Вазов „Дядо Йоцо гледа”.

Интерес предизвикаха ръчно изработените сувенири на бовски майстори, които са част от предлаганите изделия в новосъздадения Туристически инормационен център в читалищната сграда. За част от гостите това не беше първото посещение в община Своге. Традиционно всяко лято те избират кътче от Искърското дефиле за част от тяхната туристическа програма.

Гостите си тръгнаха от Бов с обещанието за ново посещение и провеждането на поход по Туристическа пътека „Под камико”